HUSA NA 5 ZPŮSOBŮ

21.04.2013 14:50

HUSA NA 5 ZPŮSOBŮ

Ingredience:
1 ks husy s droby  
0,5 kg vepřového mletého masa
0,5 kg drůbeží jater  
2 šálky zeleniny do rizota 
kmín, sůl

Postup:
1 recept:
Kůži z krku odřízneme co nejhlouběji, naplníme osoleným a okmínovaným mletým vepřovým, zašijeme a upečeme.
Podáváme s bramborem a zeleninou.

2 recept:
Kůži ponecháme pouze na stehýnkách, ostatní stáhneme.
Netučnou kůži z hřbetu necháme vcelku.
Ostatní kůži a sádlo nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm, vyškvaříme (nenecháme úplně ztvrdnout)
A scedíme.
Podáváme s chlebem.

3 recept:
Přikoupená drůbeží játra a játra z husy podusíme na troše husího sádla
s vloženou cibulí, nesolíme. Po vychladnutí mažeme na chleba.

4 recept:
Droby z husy a oddělená křídla uvaříme v osolené vodě s polévkovým kořením. Později přidáme zeleninu.
Přecedíme, maso obereme a nakrájíme.
Ve vývaru uvaříme rýži nebo tarhoňu (těstovinová rýže), přidáme vařenou zeleninu a maso z polévky. Podáváme s kyselou okurkou.

5 recept:
Husu rozpůlíme, oddělíme stehna a kůži z hřbetu našijeme na prsa.
Osolíme a okmínujeme. Pečeme do měkka asi 1 1/2 h nejdříve přikryté kůží dolů, asi po hodině obrátíme. Před dopečením odkryjeme.
Podáváme s knedlíkem a zelím.