HUSÍ PERKELT

21.04.2013 14:57

HUSÍ PERKELT

 

Ingredience:
400 g vykostěného husího masa,
husí drůbky,
1 stroužek česneku,
2 menší cibule,
1 lžička hladké mouky,
1 rajče,
1 zelená paprika,
2 lžíce husího sádla,
1 lžíce mleté sladké papriky,
sůl

Postup:
Vykostěné maso nakrájíme na malé kousky, drůbky rovněž rozkrájíme. Osolíme a prudce opečeme na husím sádle. Potom při mírnějším plameni shrneme maso na jednu stranu pánve, na volné místo nasypeme jemně krájenou cibuli a česnek, zpěníme a zasypeme mletou paprikou.
Krátce osmahneme a podlijeme 3 lžícemi vody.
Promícháme a dusíme zvolna za mírného podlévání vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Ke konci dušení přidáme papriku nakrájenou na jemné nudličky
a rozkrájené rajče. Dusíme dál až paprika změkne.