Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou

07.03.2013 00:26

Suroviny:

2 ks chlazených křepelek (220g/ks)
2 dl kuřecího vývaru
sůl, pepř, tymián
50g másla
1 rohlík, 1 vejce
muškátový oříšek

Postup

Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin. Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení. Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut a na poslední chvilku cca 15 minut odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měli zlatavou barvu. Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).