NADÍVANÁ HUSA

21.04.2013 14:54

NADÍVANÁ HUSA

Ingredience:
1 husa (500 g),
sůl, mletý pepř,
lžička ostré hořčice,
1 houska,
200 ml smetany,
200 g jater,
1 cibule,
lžíce másla, sekaná petrželka

na omáčku:
200 ml bílého vína,
200 ml zakysané smetany

Postup:
Husu potřeme solí, pepřem, hořčicí. Housku nakrájíme na kostičky, namočíme do smetany. Játra a cibuli nakrájíme na kostičky
a 3 min opékáme na másle, poté promícháme s vymačkanou houskou, petrželkou, solí a pepřem.
Husu plníme touto nádivkou a pečeme na 180°C v troubě a podléváme bílým vínem. Pak povaříme s kysanou smetanou.
Dochutíme solí a pepřem.
Vhodnou přílohou je dušené červené zelí, popřípadě bramborové krokety.