Slepice na paprice – základní recept

07.05.2013 17:51

Slepice na paprice – základní recept

1 slepice nebo 4 slepičí nohy, 1/4 l smetany, 1 velká cibule, olej, hl. mouka, sladká paprika, 1 slepičí bujón, sůl

Slepici rozčtvrtíme a potřeme solí. V papiňáku osmahneme na oleji nakrájenou cibulku až zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou, necháme lehce zpěnit a zalejeme vodou. Vložíme čtvrtky slepice i s kůží a slepičí bujón. Přikrejeme víkem a vaříme asi 30 minut. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůže. Do šťávy vlejeme smetanu a mouku rozkvedlanou buď v té smetaně, nebo ve vodě a necháme asi 20 min. povařit. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla, popřípadě dosolíme. Poté vložíme obrané maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.