Slepice na smetaně

07.05.2013 17:59
Porce: 4
 
Ingredience
Slepičí maso
porce
4 ks
Slanina 20 g
Máslo 2 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Rajčata 200 g
Paprika 200 g
Paprika - sladká 1 lžička
Smetana 2 dl
Vývar
Z drůbků
 
Sůl  
Cibule  
Slepice na smetaně
 

Postup přípravy:

 
 

Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami.