Archiv článků
Slepičí polévka s bramborami a pórkem
07.05.2013 17:53
Slepičí polévka s bramborami a pórkem
1 slepice na polévku (asi 1,2 kg), sůl, 1 balíček polévkové zeleniny, 1 bobkový list, 1/2 lžičky kuliček bílého pepře, 3 velké pórky (700 g), 400 g moučných brambor, čerstvě mletý bílý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 250 g smetany
Slepici omyjeme,...
Slepice na paprice – základní recept
07.05.2013 17:51
Slepice na paprice – základní recept
1 slepice nebo 4 slepičí nohy, 1/4 l smetany, 1 velká cibule, olej, hl. mouka, sladká paprika, 1 slepičí bujón, sůl
Slepici rozčtvrtíme a potřeme solí. V papiňáku osmahneme na oleji nakrájenou cibulku až zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou, necháme lehce...
Ďábelská slepice
07.05.2013 17:49
Ďábelská slepice
1 slepice, 6 dl mléka, 6 stroužků česneku, půl lžičky mletého pepře, 1 lžíce ďábelského koření, 1 lžíce škrobu
Rozpůlenou slepici uvaříme ve slané vodě se zeleninou doměkka. Vývar použijeme na polévku. Slepici rozporcujeme. V hrnku rozšleháme mléko s česnekem, pepřem, ďábelským...
Slepice jako bažant
07.05.2013 17:42
Slepice jako bažant
1 slepice, 100 g slaniny, sůl, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 celer, mouka, jalovec, citrónová šťáva, nové koření, pepř celý
Očištěnou slepici prošpikujeme částí slaniny, osolíme a na zbytku slaniny a na másle osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený celer a...
Slepice na paprice
07.05.2013 17:40
Slepice na paprice
700 g slepice – bez kůže a krku, 1 citrón, 500 g cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 vrchovaté kávové lžičky mleté papriky, ¾ l vody, 250 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce hladké mouky, sůl
Slepici rozdělíme na čtvrtky, odstraníme kůži a krk. Pak ji osolíme a potřeme citronovou...
Zápis č. 2/2013 z jednání Ústřední odborné komise chovatelů drůbeže, jež se konalo dne 25. dubna 2013 ve Vyškově.
05.05.2013 07:32
Český svaz chovatelů
ÚOK chovatelů drůbeže, Maškova 3, 182 53 Praha 8-Kobylisy
Tel.: 284683437, fax: 284681451, e-mail: drubez@cschdz.eu, https://www.cschdz.eu
IČO: 00443204, DIČ: CZ00443204, Bankovní spojení: KB Praha 9, č. účtu: 635081/0100
Číslo...
TIPY
21.04.2013 15:02
TIPY
▪ Husu nasolte a okmínujte předem a nechte uležet na 24 hodin, maso bude křehčí
▪ Husu lze předpéct den předem, pečení pak nebude v den podávání trvat tak dlouho
▪ Při pečení podlévejte horkou vodou a sbírejte tuk, který se hromadí na povrchu výpeku,
později se může hodit,
▪ Při...
HUSÍ JÁTRA S MANDLEMI
21.04.2013 15:00
HUSÍ JÁTRA S MANDLEMI
Ingredience:
1 velká husí játra,
hrst loupaných mandlí,
sůl,
2 hřebíčky,
šálek vyškvařeného husího sádla
Postup:
Husí játra důkladně omyjeme a zbavíme blan.
Na 1 hodinu je ponoříme do mléka.
Spaříme mandle, oloupeme a poté půlíme tak, aby vznikly užší hranolky.
Sádlo nakrájíme...
HUSÍ ŠKVARKY
21.04.2013 14:59
HUSÍ ŠKVARKY
Ingredience:
maso z prsou z půl husy (nebo z celé)
Postup:
Stáhneme maso z prsou i s kůží. Nakrájíme na kusy (velké jako dlaně), mírně podlité dáme vařit
na pánev nebo do kastrolu (podle množství), až kůže mírně zrůžoví. Nesolíme!
Poté scedíme, naklademe na železnou pánev škvarky,...
JEMNÁ HUSÍ PAŠTIKA
21.04.2013 14:58
JEMNÁ HUSÍ PAŠTIKA
Ingredience:
500 g husích jater,
500 g vepřových nebo telecích jater,
1 l husího sádla,
8 natvrdo uvařených vajec,
4 cibule,
lžíce hořčice,
mletý pepř a sůl
Postup:
Na sádle podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená husí
a vepřová játra a dusíme do měkka v husím...
Záznamy: 31 - 40 ze 239