Archiv článků

HUSÍ PERKELT

21.04.2013 14:57
HUSÍ PERKELT   Ingredience: 400 g vykostěného husího masa, husí drůbky, 1 stroužek česneku, 2 menší cibule, 1 lžička hladké mouky, 1 rajče, 1 zelená paprika, 2 lžíce husího sádla, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl Postup: Vykostěné maso nakrájíme na malé kousky, drůbky rovněž rozkrájíme....

HUSA NA ČERVENÉM VÍNĚ

21.04.2013 14:56
HUSA NA ČERVENÉM VÍNĚ Ingredience: 1 vykrmená mladá husička 0,7 l Svatomartinského červeného vína (dop. Svatovavřinecké) 4 – 6 menších, tvrdých a nakyslých jablíček 1 velká cibule několik hřebíčků hrst sušených zelených bylinek (tymián, dobromysl, majoránka) mořská krystalická sůl 3 dl domácího...

SVATOMARTINSKÁ HUSA S ČERVENÝM ZELÍM

21.04.2013 14:56
SVATOMARTINSKÁ HUSA S ČERVENÝM ZELÍM   Na 8 porcí potřebujete: čtyřkilovou husu sůl majoránku kmín 1 housku asi 2 dl vody.   Ze všeho nejdřív husu ze všech stran včetně vnitřku nasolíme. Zevnitř ji ještě potřeme majoránkou, zvenčí zase důkladně nakmínujeme. Nakonec dovnitř husy vložíme...

NADÍVANÁ HUSA

21.04.2013 14:54
NADÍVANÁ HUSA Ingredience: 1 husa (500 g), sůl, mletý pepř, lžička ostré hořčice, 1 houska, 200 ml smetany, 200 g jater, 1 cibule, lžíce másla, sekaná petrželka na omáčku: 200 ml bílého vína, 200 ml zakysané smetany Postup: Husu potřeme solí, pepřem, hořčicí. Housku nakrájíme na kostičky, namočíme...

PEČENÁ HUSA PO ČESKU

21.04.2013 14:54
PEČENÁ HUSA PO ČESKU   Ingredience: 1 husa, sůl, kmín Postup: Husu nejdříve vykucháme a důkladně očistíme. Z břicha husy výjmeme sádlo, nakrájíme je a rozškvaříme na pekáči. Na roškvařené sádlo položíme husu, kterou předtíme důkladně ze vnitř i z venku osolíme a okmínujeme. Kdo má rád jablka,...

SVATOMARTINSKÁ HUSA

21.04.2013 14:52
SVATOMARTINSKÁ HUSA Ingredience: husa (cca 3,5 kg), sůl, kmín, 2 jablka, Postup Postup: Předem nasolenou a okmínovanou husu pečeme v troubě při 180°C, během pečení podléváme. Když je maso poloměkké, husu obložíme jablky bez jádřinců, pár kousků vložíme i do břišní dutiny. Když je husa na hřbetě...

HUSA V ZELÍ

21.04.2013 14:51
HUSA V ZELÍ   Ingredience: 1 mladá husa, 2-3 lžíce husího sádla, 800 g kysaného zelí, 0,2l šťávy z kysaného zelí, 0,2l smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl Postup: Na dno zapékací ohnivzdorné mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme vrstvu zelí a posypeme mletou paprikou. Na to...

HUSA PEČENÁ S OVOCEM

21.04.2013 14:51
HUSA PEČENÁ S OVOCEM Abyste si ji opravdu vychutnali, držte se osvědčeného postupu.  Výsledek bude jedinečný. Ingredience: 1 husa, nejlépe o hmotnosti do 4 kg sůl kmín horká voda na podlévání případně 2 jablka, hrušky a švestky (slívy) snítka levandule Postup: Troubu předehřejte na 200,...

HUSA NA 5 ZPŮSOBŮ

21.04.2013 14:50
HUSA NA 5 ZPŮSOBŮ Ingredience: 1 ks husy s droby   0,5 kg vepřového mletého masa 0,5 kg drůbeží jater   2 šálky zeleniny do rizota  kmín, sůl Postup: 1 recept: Kůži z krku odřízneme co nejhlouběji, naplníme osoleným a okmínovaným mletým vepřovým, zašijeme a...

HUSA PO STAROČESKU

21.04.2013 14:49
HUSA PO STAROČESKU   Ingredience: 1 husa kmín sůl Postup: Husu očistíme a den předem dobře posolíme. Než ji dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáč ji dáme zády nahoru a něčím podložíme, aby se nepřipekla. Je-li tučná, odstraníme předem sádlo a v kastrůlku můžeme vyvařit. Husu dáme do trouby a...
Záznamy: 41 - 50 ze 239
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>