Archiv článků

SVÁTEČNÍ HUSA

21.04.2013 14:48
SVÁTEČNÍ HUSA   Ingredience: 1 husa (asi 3-3,5 kg) sůl kmín 4 jablka 300 g sušených švestek 100 g jader vlašských ořechů 1 pomeranč Postup: Očištěnou a vykuchanou husu důkladně omyjeme a osušíme. Osolíme ji, okmínujeme a necháme aspoň 20 minut odpočinout, aby se sůl rozpustila a prostoupila do...

HUSA S JABLKY NA ZELÍ

21.04.2013 14:47
HUSA  S JABLKY NA ZELÍ Ingredience: 1 husa, 1 hlávka zelí (1 kg), 3 jablka, 3 brambory, 1 cibule,  2 lžíce octa, kmín, sůl   Postup: Očištěnou a ve vlažné vodě opláchnutou husu osolíme, pokmínujeme, položíme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct. V...

HUSA NADÍVANÁ UZENÝM KOLENEM

21.04.2013 14:45
HUSA NADÍVANÁ UZENÝM KOLENEM   Dnešní husa je hubený pták, proto připravte husu plnou masa - prostě ho nacpete dovnitř!   Ingredience: 1 větší husa (cca 3 kg) 1 uzené koleno (velké tak, aby se vešlo do husy) 2 lžičky drceného + 2 lžičky celého kmínu 2–3 stroužky česneku, drceného 1...

NALOŽENÁ HUSA S TŘENÝM KNEDLÍKEM A ZELÍM

21.04.2013 14:34
NALOŽENÁ HUSA S TŘENÝM KNEDLÍKEM A ZELÍM Ingredience: 1 husa, 1 celer, 1 petržel, 2 mrkve, celý pepř, nové koření, sůl, hřebíček, bobkový list, kmín, 200 g strouhanky, 750 g jablek, 500 ml černého piva, 500 ml suchého červeného vína.   Třený knedlík: 200 g anglické slaniny,...

drůbež do kuchyně

21.04.2013 14:24
Zabití drůbež se zabíjí před krmením (ráno) tak, aby došlo přeříznutí jícnu i chřtánu, pak se nechá drůbež vykrvácet. Škubání zpravidla škubeme ihned po zabití, tučné kusy se většinou nechávají v chladu ztuhnout, drůbež před škubáním spaříme vodou a pak ihned škubeme, při tomto způsobu může...

O drůbeži a jejím zpracování v teplé kuchyni

21.04.2013 14:22
Rozeznáváme drůbež hrabavou, ke které patří kuřata mladá, kuřata krmná (pulardi a kapouni), slepice, krůty, krocani, perličky a holubi, a drůbež vodní, ke které počítáme kachny a husy. Mezi pokrmy, jejichž obliba u nás stále vzrůstá, patří vhodně upravená drůbež, protože má chutné a křehké maso....

Prodej ze dvora Legislativní podklady, na základě kterých je umožněn prodej ze dvora:

21.04.2013 14:14
Prodej ze dvora Legislativní podklady, na základě kterých je umožněn prodej ze dvora: Zákon 166/1999 Sb., veterinární zákon § 27a a vyhláška č. 289/2007 Sb., o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských...

chov

20.04.2013 14:18
  úvod Křepelky výběr plemene, nákup Co je potřeba k domácímu chovu křepelek Krmení  Snáška vajec a jejich uchovávání Nemoci odchylky paraziti Porážka zpracování masa závěr   1. Úvod   Křepelka japonská řadí se do hrabavé drůbeže. Její vejce patří mezi...

vejce

13.04.2013 12:49
                           VEJCE Vejce patří z hlediska výživy k nejhodnotnějším potravinám. Obsahují látky živící, sytící i ochranné....

Zápis z Ústřední volební konference delegátů odbornosti chovatelů drůbeže, která se konala dne 23. března 2013 v Praze

02.04.2013 14:25
Zápis z Ústřední volební konference delegátů odbornosti chovatelů drůbeže, která se konala dne 23. března 2013 v Praze Český svaz chovatelů Ústřední odborná komise chovatelů drůbeže, Maškova 3, 182 53 Praha 8-Kobylisy Tel.: 284683437, fax: 284681451, e-mail: drubez@cschdz.eu,...
Záznamy: 51 - 60 ze 239
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>