Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuře | 400 g |
Nové koření kuličky |
2 ks |
Mrkev | 1 ks |
Petržel | 1 ks |
Celer | 1 ks |
Cibule | 1 ks |
Petrželka | 1 hrst |
Sůl | 1 špetka |
Pepř | 1 špetka |
Vejce | 1 ks |
Hrubá mouka | 4 lžíce |
Sůl | 1 špetka |
Postup přípravy:
Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka.
Mezitím si připravíme domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, 1 lžíci vody a špetku soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout. Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky. Vložíme je do vroucí vody a asi 3 minuty vaříme. Hotové propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu se zeleninou a kořením. Kuře obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky, vývar dochutíme solí a pepřem. Polévku s masem, vařenou zeleninou a nudlemi ozdobíme zelenou petrželkou.