Slepice na smetaně
Slepičí maso porce |
4 ks |
Slanina | 20 g |
Máslo | 2 lžíce |
Rostlinný olej | 2 lžíce |
Hladká mouka | 2 lžíce |
Rajčata | 200 g |
Paprika | 200 g |
Paprika - sladká | 1 lžička |
Smetana | 2 dl |
Vývar Z drůbků |
|
Sůl | |
Cibule |
Postup přípravy:
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami.